Engineering & Testing1. ADC Test (op demo-boardje)

Hier is de analoge ingang van de PIC (RA0) aangesloten op een potentiometer. Hier kunnen we dus fictief een signaal genereren tussen 0V en 5V als fictief "audio"-signaal. Door simpelweg aan de potentiometer te draaien bereiken we een spanning tussen 0V en 5V. In de assembelercode is er nu vanuit gegaan dat er maar 8 lagen zijn in de toren (aangezien we op het testboardje maar 8 test-LED's hebben). Het is dan wel een klein bereik, maar toch representatief genoeg om de ADC in eerste instantie te testen.


14-05-07_1951
Figuur 1
Demo Board (offline)


14-05-07_1959
Figuur 2
Demo Board (ADC-Test OK!)Picture 1
ADC_Test
(QuickTime)

2. Shift-Register naar Transistor Array Test


Om de schakeling van serieel naar parallel weer te geven hebben we 2 shift-registers gecascadeerd en bij wijze van test ook 2 ULN2803 transistor array's er aan gehangen om 16 rijen van de LED-Tower te testen. In figuur 3 zie je de breadboard-schakeling.

14-05-07_2016
Figuur 3
Breadboard Shift-Register - ULN2803 test
van 16 rijen van de LED-Tower


3. Line-Out test op demoboard

In het onderstaande filmpje is de line-out van een laptop verbonden met de versterker-rectifier schakeling (op breadboard) en nadien naar het demo-boardje op de ADC ingang van de PIC. Uiteraard speelt er audio af op de laptop. Vervolgens stuurt de PIC de 8 test LED's aan die de LED-Tower zouden voorstellen.
Klik op het filmpje voor het resultaat. (er is geen audio aanwezig op het filmpje, maar je kan de audio zien "spelen" op het demo-boardje. Houd ook rekening met de grote latency op het beeld door het filmen met een low-resolution gsm/video device )


Picture 1
Line_Out_Test
(QuickTime)


Picture 1
Line_Out_Test_2
(QuickTime)


4. Electret Micro test op demoboard


In het onderstaande filmpje is de electretmicrofoon gebruikt als ingangssignaal. Via de versterker-gelijkrichter schakeling gaat het versterkte en gelijkgerichte signaal naar de PIC (pin RA0). De LED-Tower wordt weer voorgesteld door de 8 test LEDs op het demoboard.
klik op het filmpje voor het resultaat (houd rekening met de grote latency op het beeld+geluid door het filmen met een low-resolution gsm/video device)


Picture 1
Mic_Test
(QuickTime)