Vrije Universiteit Brussel


Proposals 2005-2006

1. Spiertrekbank automatiseren met software op PC.: 2 pers
Een mechanische trekband moet geautomatiseerd worden, zodanig dat de sturing en uitlezing via een standaard PC kunnen gebeuren. De positie wordt gestuurd door een DC motor (te sturen met PWM) en uitgelezen via optische encoder. De druk in de te testen pneumatische spier moet via de PC ingesteld kunnen worden en de krachtsensor, die een analoge uitgang heeft, moet via de PC kunnen uitgelezen worden. Resultaten moeten gevisualiseerd worden op het scherm en weggeschreven worden in een Excel-sheet.

2. Spin computertje ontwerpen en implementeren: 2 pers.
Sommige fietsen of hometrainers zijn uitgerust met een computertje dat de snelheid en afgelegde afstand e.d. weergeeft. We wensen nu een aantal spinners (hometrainers) uit te rusten met zo'n computertje. Maar we wensen dat de afgelegde weg opgeteld wordt, zodanig dat we bv met 6 mensen tegelijkertijd 80km kunnen fietsen, en zodra we hieraan geraken er een alarm gaat. Aantal fietsers en af te leggen afstand dienen ingevoerd te kunnen worden, en alles moet wergegeven worden op een LCD schermpje.

3. Implementatie van sensoren op autonome mobile robot: 3 pers.
Een mobiele robot werd ontwikkeld tijdens het academiejaar 2004-2005. Dit academiejaar wordt een gedraggebaseerde navigatie strategie voor de robot ontwikkeld op basis van de locale map van de omgeving van de robot. Hiertoe werd de robot reeds uitgerust met sensoren. Het doel van dit project is om het bestaande geheel van sensoren uit te breiden op basis van de bestaande werkende setup. In een eerste fase moet de bestaande hardware en software bestudeerd worden ( o.a. I2C, interrupts, serial comm,). Vervolgens moet de bestaande opstelling uitgebreid worden met extra ultrasoon en infrarood sensoren, alsook met een aantal grondsensoren (lijn detectoren). Al de resultaten van de metingen moeten voorgesteld worden in een Visual Basic programma. Up

©2019 • Vrije Universiteit Brussel • Dept. MECH • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene
• Tel.: +32-2-629.28.06 • Fax: +32-2-629.28.65 • webmaster